Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Οι πολίτες διαδηλώνουν και για την αδικία

Αν οι πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους δεν είναι μόνο για τα μέτρα λιτότητας, αλλά και για την αδικία που βιώνουν, υπογράμμισε κατά την ομιλία του στη Σοσιαλιστική Διεθνή ο Γ. Παπανδρέου,
επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Η χώρα μας δεν είναι φτωχή, αλλά υπέστη μία κακή διαχείριση, η χώρα μας έχει δυνατότητες και πολλούς πόρους οι οποίοι όμως κατασπαταλήθηκαν, τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για χάος που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Αν οι πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους δεν είναι μόνο για τα μέτρα λιτότητας αλλά και για την αδικία που βιώνουν, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, και εμείς, πρόσθεσε, ως ΠΑΣΟΚ λάβαμε την απόφαση να αλλάξουμε οι ίδιοι και τη χώρα, αναλάβαμε την ευθύνη, ακόμα και το μερίδιο αυτό της ευθύνης που δεν μας αναλογεί. Η πρόσφατη ψηφοφορία, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, αποτελεί απόδειξη της βούλησης και της αποφασιστικότητας να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και στο σημείο αυτό κάλεσε και την Ευρώπη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε τον όρο «ύβρις» για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διαχείριση της εξουσίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους λαούς και τη σοσιαλιστική οικογένεια για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, χρειαζόμαστε φίλους, για να κερδίσουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε, διεμήνυσε μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην Ευρώπη ασκώντας κριτική στην πολιτική των συντηρητικών δυνάμεων της γηραιάς ηπείρου. Η συντηρητική Ευρώπη δεν συνειδητοποιεί τις δυνατότητες που έχουμε, το δυναμικό που διαθέτουμε ... Η Ευρώπη έχει κολλήσει και δυστυχώς κινούμαστε προς τα πίσω με περισσότερη ξενοφοβία και ρατσισμό, υποστήριξε, επισημαίνοντας πως μπορεί να έχουμε ενιαίο νόμισμα, αλλά όχι ενιαία οικονομική διακυβέρνηση και αυτά είπε, είναι συστημικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.


http://www.naftemporiki.gr