Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο καινούριος χρόνος φέρνει κόντρα για τις αλλαγές στην παιδεία

Σφοδρές αντιδράσεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα στον χώρο τις παιδείας, λόγω των σαρωτικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο. Θολό το τοπίο σχετικά με την δωρεάν χορήγηση βιβλίων στα δημόσια σχολεία...
Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση περί κατάργησης των δωρεάν σχολικών συγγραμμάτων στα δημόσια σχολεία, βάσει πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Σε επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας διέψευσε κατηγορηματικά μία ενδεχόμενη κατάργηση της δωρεάν διανομής, ωστόσο εκρηκτικό παραμένει το τοπίο στον τομέα της παιδείας.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τόσο την κατάργηση του Παιδαγωγικού όσο και του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων, αλλά και τη δημιουργία νέου υπέρ-Οργανισμού για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της εκπαίδευσης.
Πρόκειται για το νέο Εθνικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο θα προκύψει από την ενσωμάτωση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, τον Οργανισμό Επιμόρφωσης και το Ινστιτούτο Ομογένειας και Διαπολιτιστικής Εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση γίνονται με κυρίαρχο στόχο να εξοικονομηθούν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, στο πλαίσιο, βεβαίως, της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που ορίζει το μνημόνιο της τρόικας.
Οι αλλαγές παρουσιάστηκαν τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς από την αρμόδια υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με απώτερο στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μηνός του νέου έτους.

news247.gr