Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Στον πάτο οι τιμές, στα ύψη τα πωλητήρια



Πουλάνε όσο όσο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα απηυδησμένοι από την υποβάθμιση της περιοχής τους που έρχεται να πέσει πάνω στην πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα ωστόσο τα πωλητήρια αυξάνονται τόσο στον Άγιο Παντελεήμονα, όσο και σε πλατεία Βικτορίας και Κυψέλη. Μία περιήγηση στην Αριστοτέλους, την Αγίου Μελετίου, την Πιπίνου, την Αριστομένους, την Αγορακρίτου, την Αλκιβιάδου, την Αλκαμένους, σε δρόμους, δηλαδή, που περιβάλλουν την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι σε πολλές πολυκατοικίες τα πωλητήρια αυξάνονται.

Μόνο οι ιδιοκτήτες των πάλαι πότε αρχοντικών, που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν προς ενοικίαση, τηρούν στάση αναμονής, καθώς οι εξαγγελίες της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη, περί ανάπλασης των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής και Αγίου Νικολάου, με παράλληλες μονοδρομήσεις της Πατησίων και της Αχαρνών, γεννούν ελπίδες αναβάθμισης.
Στο ίδιο μήκος κύματος φέρονται να κινούνται και εκείνοι, οι οποίοι -κατά δήλωση μεσιτών- αγοράζουν μαζικά ακίνητα. Αλλά και από την πλευρά των μεσιτών παρουσιάζεται κινητικότητα στην περιοχή, καθώς κατά δήλωση ιδιοκτητών διαμερισμάτων, πλησιάζουν τους κατοίκους και τους καλούν να πουλήσουν τα σπίτια τους. «Μας λένε "πουλήστε τα όσο είναι καιρός, πριν γίνει και ο δικός σας δρόμος ... Άγιος Παντελέημονας"».