Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Έχασε το «μπισκότο» του!

Ο κόσμος όλος στα χέρια του πλανητάρχη και του … «μπισκότου» του. Μόλις πρόσφατα μάθαμε πως ο πρόεδρος Κλίντον κατάφερε να... χάσει την ειδική πλαστική κάρτα -γνωστή και ως «μπισκότο»- με τους κωδικούς για την εκτόξευση των πυρηνικών πυραύλων. Βέβαια, η «θολούρα» στο μυαλό του οφειλόταν την περίοδο εκείνη στην «πέτρα του σκανδάλου» που ονομάζεται Μόνικα Λεβίνσκι.
Σύμφωνα λοιπόν, με αποσπάσματα του βιβλίου του στρατηγού Χιου Σέλτον ο οποίος διετέλεσε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων «Χωρίς δισταγμό: η Οδύσσεια ενός Αμερικανού Πολεμιστή» που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Independent, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου ζήτησαν από τον Κλίντον την ειδική κάρτα με τους κωδικούς λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με τη Λεβίνσκι, καθώς «οι κωδικοί αλλάζουν κάθε τέσσερις μήνες».
Αρχικά, όπως επισημαίνεται στο βιβλίο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ειδοποίησε τους συνεργάτες του για να του φέρουν το «μπισκότο» αλλά πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το είχε χάσει εδώ και μήνες...
Φημολογείται πως και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ είχε ξεχάσει το «μπισκότο» μέσα σε τσέπη κουστουμιού που έστειλε στο καθαριστήριο!