Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Καταχραστής στην Εισαγγελία Πύργου

Χρήματα από καταδίκες κατηγορουμένων φέρεται ότι υπεξαιρούσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης της Εισαγγελίας του Πύργου συντάσσοντας πλαστά δικαιολογητικά, όπως προέκυψε μετά από έρευνα των τοπικών αρχών.

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 25.10.2010

           
            Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράνομη δραστηριότητά του υπαλλήλου δεν ξέφυγε ούτε η πρώην εισαγγελέας του Πύργου από την οποία υπεξαίρεσε, το ποσό των 1.140€, που αντιστοιχούσαν στο εκλογικό της επίδομα, το οποίο εγκρίθηκε στις 16.12.09 βεβαιώθηκε στη ΔΟΥ Πύργου στις 28.12.2009… και μέχρι πρότινος δεν είχε εισπράξει.

            Η απίστευτη ιστορία του δικαστικού υπαλλήλου, που λόγω της θέσης του χειριζόταν εκτός των άλλων και ζητήματα που αφορούσαν τα επιδόματα των δικαστικών, έγινε γνωστή, όταν οι τοπικές δικαστικές Αρχές ανακάλυψαν στο γραφείο του, έγγραφα που σχετίζονταν με ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις και με την είσπραξη σχετικών ενταλμάτων πάνω στα οποία είχε τοποθετηθεί διορθωτικό.

            Ένα απ' αυτά αφορούσε έναν 35χρόνο κάτοικο της ορεινής Ηλείας, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2008 για παράβαση του ΚΟΚ σε ποινή φυλάκισης, που αντιστοιχούσε σε 900€ και φαινόταν ότι δεν είχε εξοφλήσει την ποινή του. Ο 35χρόνος με εισαγγελική εντολή συνελήφθη από το ΑΤ της Κρέστενας και οδηγήθηκε στο κρατητήριο, όπου πέρασε τη νύχτα του παρά τις διαμαρτυρίες του ότι είχε πληρώσει την ποινή που τού είχε επιβληθεί.

            Από την έρευνα της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, της ΔΟΥ Πύργου και των υπηρεσιών της Εισαγγελίας Πύργου προέκυψε ότι ο 35χρόνος είχε πληρώσει την ποινή του με μετρητά στον δικαστικό υπάλληλο, ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται πως είχε εισπράξει σε δόσεις από συγγενικό πρόσωπο του καταδικασθέντα, το ποσό των 1.000 περίπου ευρώ για παλαιότερη ποινή για ΚΟΚ το οποίο και υπεξαίρεσε.

            Ο συγκεκριμένος υπάλληλος χωρίς να έχει τη σχετική δικαιοδοσία, παρότι ανήκει στην Εισαγγελία και όχι στο Πρωτοδικείο του Πύργου, φέρεται ότι εισέπρατε από τους καταδικασθέντες τα ποσά που αντιστοιχούσαν στις ποινές τους, χορηγώντας απλή υπηρεσιακή βεβαίωση με την υπογραφή του αντί να τους δίνει το αντίγραφο από το διπλότυπο είσπραξης.

            Οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας ανακάλυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του δικαστικού υπαλλήλου και γι' αυτό αποφασίστηκε η έρευνα να επεκταθεί σε βάθος δεκαετίας. Για το θέμα ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας. Πηγή: http://mnodaros.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html