Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Πρωτοφανής υπεξαίρεση σ' έναν ακόμη εισαγγελικό λειτουργό του Πύργου!
Υπεξαίρεση και στα χρήματα της εταιρίας προστασίας ανηλίκων!

Διαδοχικές εκπλήξεις κι ερωτηματικά προκύπτουν μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης του προϊσταμένου του Τμήματος Διοίκησης της Εισαγγελίας Πύργου.

Ο ίδιος φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος τη θέση του, ως άτομο υπεράνω υποψίας, συστηματικά υπεξαιρούσε χρήματα από καταδίκες κατηγορουμένων, υφάρπαζε δικαστικά επιδόματα ή χρηματικά ποσά που προορίζονταν για άλλα ιδρύματα, συντάσσοντας πλαστά δικαιολογητικά.
Ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπεξαίρεσε σημαντικό χρηματικό ποσό, που προοριζόταν για την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πύργου, όπου επικεφαλής τίθεται ο εκάστοτε τοπικός εισαγγελέας. Οπως προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων με υποκατάστημα τράπεζας στις 7.5.2009, ο εν λόγω υπάλληλος είχε καταθέσει προς την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων το χρηματικό ποσό που είχε στείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης, και την ίδια ημέρα εκταμίευσε τα χρήματα!

Ερευνα από τις αρχές

Η έρευνα στα έγγραφα, που βρέθηκαν στο γραφείο του, έδειξε χθες, σύμφωνα με τις αρχές, την υπεξαίρεση χρημάτων σε βάρος και άλλου εισαγγελικού λειτουργού, από τον οποίο άρπαξε το εκλογικό επίδομα των 1.140 ευρώ , καθώς και τη χρηματική αποζημίωσή του για τη μεταφορά και την εγκατάστασή του στον Πύργο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο δικαστικός υπάλληλος, υπό την πίεση των γεγονότων, φέρεται πως κατέθεσε στις 21.10.2010 το εκλογικό επίδομα των 1.140 ευρώ της πρώην εισαγγελέως Πύργου, το οποίο φέρεται να είχε υπεξαιρέσει.

Προχθές το πρωί, ακόμη ένας πολίτης κατήγγειλε στην Εισαγγελία Πύργου ότι είχε πέσει θύμα απάτης από τον εν λόγω υπάλληλο στον οποίο και είχε πληρώσει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην ποινή του.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται ν'απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του υπαλλήλου και αμέσως μετά αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών.

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

www.mnodaros.blogspot.com
nodaros@enet.gr