Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ποινική δίωξη κατά της εταιρείας «Glou» ετοιμάζει η «Puma»



Την ποινική δίωξη της εταιρείας «Glou» θα ζητήσει η γερμανική πολυεθνική εταιρία αθλητικών ειδών «Puma», μετά την αποκάλυψη απάτης της ελληνικής εταιρίας που μπορεί να κοστίσει στη μητρική εταιρία μέχρι και...
130 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Σε ανακοίνωσή της, μετά τα αποτελέσματα του προκαταρκτικού ελέγχου των ορκωτών λογιστών στα βιβλία του Γιώργου Γλου, η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι υποπτεύεται ότι «η ελληνική εταιρεία-συνέταιρός της, μαζί με μέλη της διοίκησης της κοινοπραξίας, έχουν πραγματοποιήσει μία σειρά εγκληματικές πράξεις».
«Η Διοίκηση και το ΔΣ της Puma AG επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός της με βάση το νόμο έναντι του μετόχου  μειοψηφίας της ελληνικής κοινοπραξίας και μελών του μάνατζμεντ», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ως αποτέλεσμα του ελέγχου, η Puma θα υποστεί διαγραφή ως 115 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων για την οικονομική χρονιά του 2009 και το γεγονός θα την αναγκάσει να επαναθεωρήσει τον ισολογισμό της περασμένης χρονιάς.
Επίσης θα λάβει επιπλέον χρέωση 15 εκατ. ευρώ στο δ' τρίμηνο φέτος, λόγω της αναδιάρθρωσης, στον απόηχο των παρανομιών και της γενικής κατάστασης της ελληνικής αγοράς.
Η Puma αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου αύριο Τρίτη. 
Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά τη δήλωση παραίτησής του επί 18 χρόνια διευθύνοντος συμβούλου της Puma, Jochen Zeitz.
Όπως αναφέρει το Reuters, στελέχη της εταιρίας Glou δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για το θέμα. Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους, πάντως, ο όμιλος Γλου αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας αυτό το διάστημα.