Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Την Παρασκευή η έγκριση της τρίτης δόσης( 2,5 δισ. ευρώ) στην Ελλάδα από το ΔΝΤ

Για την έγκριση του μεριδίου του ΔΝΤ, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, στην τρίτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα συνεδριάζει την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Πακακωνσταντίνου την Πέμπτη.
Ο ίδιος, ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της κρίσης (εν όψει και της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, αλλά και όσων επακολουθήσουν το επόμενο τρίμηνο) λέγοντας πως υπάρχει η κατανόηση των εταίρων μας ενώ «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδείξει, ότι ακόμη και με καθυστέρηση παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει». Σχετικά μάλιστα με τη φημολογία και τα σενάρια περί εξόδου από την Ευρωζώνη, ο υπουργός υπογράμμισε πως «ακόμη και η απλή αναφορά σε επιστροφή στη δραχμή κάνει κακό, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να γίνει, αλλά όσο απαξιώνεται ως επιχείρημα, τόσο θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η κατάσταση» είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, επανέλαβε πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς, «αφού οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει».