Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ιερουσαλήμ: Έκρηξη βόμβας με δεκάδες τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, κοντά σε λεωφορείο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά. 
Η βόμβα εξερράγη κοντά σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει συνεδριακό κέντρο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για νεκρούς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom.
Στην περιοχή έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, καθώς και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Σκυλιά της αστυνομίας ερευνούν για υπολείμματα εκρηκτικών στο σημείο της έκρηξης. Η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση "τρομοκρατική επίθεση".
"(Πιστεύουμε) ότι ο μηχανισμός ζύγιζε περίπου 1 με 2 κιλά (...) Εξερράγη σε μία μικρή βαλίτσα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο δίπλα στη στάση του λεωφορείου", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2. 
Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που έδειχναν ένα λεωφορείο με σπασμένα τζάμια και κηλίδες από αίμα στο πεζοδρόμιο. Το λεωφορείο κατευθυνόταν στην εβραϊκή συνοικία Μάαλε Αντουμίμ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε την αναχώρησή του για τη Ρωσία λόγω της έκρηξης. 

http://www.enet.gr