Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η χρήση κινητού στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει στο παιδί προβληματική συμπεριφορά

Σύμφωνα μεγάλη μελέτη που διεξήχθη στη Δανία, σε 100.000 γυναίκες οι οποίες ήταν έγκυες μεταξύ του 1996 και του 2002 καθώς και περισσότερα από 28.000 παιδιά τα οποία ήταν ηλικίας επτά ετών στο τέλος του 2008 , οι έγκυες γυναίκες που κάνουν συχνή χρήση κινητού τηλεφώνου αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδιά με προβληματική συμπεριφορά . Τα προβλήματα συμπεριφοράς είναι μάλιστα ακόμη εντονότερα εάν και τα ίδια τα μικρά παιδιά κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου.
Είναι η δεύτερη  μελέτη που συσχετίζει την έκθεσης του εμβρύου στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων με την εμφάνιση προβλημάτων στη συμπεριφορά κατά την παιδική ηλικία.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Epidemiology and Community Health», περισσότερο από το ένα τρίτο των 7χρονων παιδιών (35%) χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα .Το 17% των παιδιών είχε εκτεθεί στα κινητά τηλέφωνα πριν ή μετά τη γέννησή του .
 Τα αποτελέσματα  δείχνουν ότι το 3% των παιδιών εμφάνιζε προβληματική συμπεριφορά ενώ αντίστοιχο ποσοστό αντιμετώπιζε κίνδυνο εμφάνισης προβληματικής συμπεριφοράς.
Οι ειδικοί πιστεύουω ότι η πρώιμη έκθεση στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι ένας κίνδυνος, που αν επαληθευθεί, θα αποτελέσει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με δεδομένη την εκτεταμένη χρήση αυτής της τεχνολογίας.