Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αθώος για όλα ο Βαβύλης

Οριστικά ΑΘΩΟ έκρινε ομοφώνως το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  Αθηνών στην συνεδρίασή του της 6ης Δεκεμβρίου 2010 και μάλιστα με πρόταση της ιδίας της κυρίας Εισαγγελέως της Έδρας.  
Οι τελευταίες κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν φερόμενη πλαστογραφία κατά του 140ου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και ψευδορκία εναντίον του. Θυμίζουμε ότι ο Απόστολος Βαβύλης είχε ήδη ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ από τις κατηγορίες της διαρροής μυστικών της πολιτείας προς το Ισραήλ, της υπεξαίρεσης και της απάτης, της πλαστογραφίας, της αντιποίησης στολής λειτουργού της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, (ρασοφορία) και από κάθε κατηγορία σχετική με την δραστηριότητα του Μ.Κ.Ο. «ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ» που σχετιζόταν με την Κάτω Ιταλία.  
Ο κ. Ειρηναίος  με ένορκη δήλωσή του που προς το Δικαστήριο δήλωσε:
1. Δεν επιθυμώ να παραστώ ως πολιτικός ενάγων στην δίκη του Αποστόλου Βαβύλη
2. Ο Απόστολος Βαβύλης (π.Ραφαήλ) είναι απολύτως αθώος από όλες τις αποδιδόμενες σ' αυτόν κατηγορίες που οφείλονται σε σκευωρία που σκοπό είχαν να πλήξουν την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και το πρόσωπό μου.
3. Ο Απόστολος Βαβύλης ουδέποτε πλαστογράφησε την υπογραφή μου ούτε βέβαια εκαρπώθη το οποιοδήποτε ποσό για λογαριασμό μου ούτε εγώ ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα προσέφερε πολλά στο έργο μας και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
4. Ουδέποτε υπήρξε ψευδομάρτυρας εναντίον μου

Ο Απόστολος Βαβύλης στην απολογία του είπε ότι είναι ΑΘΩΟΣ κάτι που το έλεγε από την πρώτη  στιγμή και πως όλη αυτή η υπόθεση "φούσκωσε" από τα ΜΜΕ για  δικούς τους λόγους και για να πλήξουν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο. Μάρτυρας επίσης στην δίκη παρέστη και ο Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος.
Ο Απόστολος Βαβύλης ο οποίος είχε ως συνήγορο τον κ. Άγγελο Πάρσαλη βγαίνοντας από το Μέγαρο του Εφετείου έκανε την εξής σύντομη δήλωση:
"Κύριε Βαξεβάνη, όλη η υπόθεση υπήρξε εξ’ αρχής ένα επικοινωνικό "παιχνίδι" χωρίς καμία νομική ή ουσιαστική βάση. Τα πάντα ήταν ψέμματα, συκοφαντίες και αθλιότητες. Όλα στο βωμό του κέρδους και της δημοσιότητος.
Μέχρι και για την ρασοφορία μου σύρθηκα στα δικαστήρια όπου και βέβαι αθωώθηκα,

Η Ελληνική Δικαιοσύνη με την σημερινή  της απόφαση έθεσε οριστικά τις συκοφαντίες, τις μεθοδεύσεις και τα ψεύδη εκεί που εξ' αρχής ανήκαν: στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.Χαίρομαι και δοξάζω το Θεό, γιατί μια πολύ οδυνηρή περιπέτεια, μια δοκιμασία έφτασε στο τέλος της. Στην πορεία της έχασα τον πατέρα μου, καταστράφηκα τελείως οικονομικά, διασύρθηκα με πρωτοφανή βαρβαρότητα, αλλά ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΘΕΟ. Προσεύχομαι στον Κύριο να συγχωρήσει όλους εκείνους που "προσπάθησαν να σκοτώσουν την ψυχή μου συκοφαντώντας με". Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου στην διάρκεια όλης αυτής της περιπέτειας." 
Έτσι αυτή η  «πολύκροτη» υπόθεση που επί  μήνες και χιλιάδες άρθρα, πρωτοσέλιδα  και τηλεοπτικές εκπομπές, κυριαρχούσε  στην ειδησεογραφία το 2005, έφτασε στο  τέλος της με την σημερινή δικαστική  απόφαση που ΑΘΩΩΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ τον  Απόστολο Βαβύλη. Θυμίζουμε την εκπομπή από το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» σχετικά με το θέμα: http://video.google.com/videoplay?docid=6199971447701864827# 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.  
ΕΔΩ Α.Χ.ΒΑΒΥΛΗΣ  με τον τότε Πατριάρχη Ειρηναίο στο  γραφείο του στην Ιερουσαλήμ