Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

20 χρόνια περιμένω να πεθάνωΜε ένα παραμύθι γι’ αυτούς που φοβούνται τον θάνατο...
χαρακτήρισε τον παράδεισο ο Stephen Hawkings, ο πιο διάσημος Βρετανός επιστήμονας, σε συνέντευξή του στη “Guardian.

Ο Ηawking, συμβουλεύει  τους συμπατριώτες του να ζήσουν όσο πιο έντονα μπορούν τη ζωή τους.

Ο επιστήμονας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει η μετά θάνατον ζωή. Τα σχόλιά του ήρθαν σε συνάρτηση με την ασθένειά του, τη νόσο των κινητικών νευρώνων, η οποία τον έχει σχεδόν παραλύσει από την ηλικία των 21 ετών.

Η ανίατη ασθένεια, υπολογιζόταν πως θα του τερμάτιζε τη ζωή, λίγα χρόνια μετά την εκδήλωσή της, ωστόσο ο Hawking, σε δηλώσεις του τόνισε πως αυτό, τον βοήθησε να τη χαρεί περισσότερο:¨
«Τα τελευταία 49 χρόνια, έμαθα να ζω με την προοπτική του πρόωρου θανάτου. Δε φοβάμαι το θάνατο, ωστόσο δε θέλω να τον συναντήσω ακόμη. Έχω πολλά που θέλω να κάνω.

Μου αρέσει να σκέφτομαι τον εγκέφαλό μου, σαν ένα κομπιούτερ που σταματά να δουλεύει όταν τα άλλα κομμάτια του αποτυγχάνουν να λειτουργήσουν. Δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή για σπασμένους υπολογιστές, οπότε ο παράδεισος, είναι ένα ωραίο παραμύθι για όποιον φοβάται το θάνατο», τόνισε ο Hawkings στην “Guardian”.

Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε για το πώς ένας άνθρωπος πρέπει να ζει τη ζωή του, ο Βρετανός ήταν κατηγορηματικός: «Πρέπει να ψάχνουμε για το καλύτερο στις πράξεις μας».