Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Καθαριότητα ακτών του Δήμου Θερμαϊκού

Εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού..
καθώς η γη αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιούνται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Ανακύκλωσης – Καθαριότητας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού και την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προγραμματίστηκαν 3 εθελοντικές δράσεις για τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, οι οποίες είναι οι εξής:


• Τη Δευτέρα 23/5 πραγματοποιηθήκε καθαρισμός στην ακτή «Τουμπαρλί» (Νέα Μηχανιώνα). Συμμετείχαν 4 Δημοτικά Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μηχανιώνας και ο μεσογειακός σύνδεσμος για τη σωτηρία των θαλάσσιων χελώνων (MEDASSET).


• Την Κυριακή 29/5 και ώρα 10.30΄ στην ακτή «ΚΑΠΠΑ» (Περαία). Συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ) και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Νέων Επιβατών.


• Την Κυριακή 5/6 και ώρα 09.30΄ από την πλατεία Ιστορικής Μνήμης (παραλία Περαίας) προς την πλατεία των Νέων Επιβατών (παραλία). Συμμετέχει ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού.

«Βάζουμε ένα λιθαράκι για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον στις γενιές που έρχονται, αφού η μόλυνση του περιβάλλοντος σημαίνει, εκτός από αποστέρηση της ποιότητας ζωής, και απώλεια της ίδιας της ζωής», επισημαίνει ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής και καλεί όλους τους πολίτες να δηλώσουν δυναμικά «παρών» στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

[via]