Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τι θα δούμε από τον Roger Waters και το «The Wall Live» στην Αθήνα

Ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Τορόντο του Καναδά, έκανε σταθμούς σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις της βόρειας Αμερικής και τώρα βρίσκεται στην Ευρώπη...

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011, το θρυλικo Τείχος θα χτιστεί, «brick by brick», στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ, για να γκρεμιστεί την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σε ένα θέαμα που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν «επικών διαστάσεων». 

Η παγκόσμια περιοδεία «The Wall Live», με την υπογραφή του Roger Waters στη δημιουργία και το σχεδιασμό, γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πολύ-πλατινένιου άλμπουμ των Pink Floyd, και απ’ ό,τι φαίνεται είναι και το «κύκνειο άσμα» του, έπειτα και από την περιοδεία του «The Dark Side of the Moon», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ετών 2007 και 2008. Η σύγχρονη αλά Roger Waters περιοδεία έχει ήδη συμπληρώσει 56 ημερομηνίες στη βόρεια Αμερική, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό σκέλος, που ξεκίνησε το Μάρτιο, με συνολικά 62 ημερομηνίες στο πρόγραμμα. 

Ο Waters έχει εκφράσει την επιθυμία να την επεκτείνει και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της νότιας Αμερικής. To «The Wall Live» του Roger Waters είναι ένα θεατρικό έπος, όμοιο με τις παραστάσεις των Pink Floyd το 1980, αλλά και την all-star παρουσίαση του έργου από τον Waters, με αφορμή τον εορτασμό για την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον Ιούλιο του 1990. 

Κεντρικό στοιχείο του σόου θα είναι ένας πραγματικός τοίχος -με περίπου 74 μέτρα πλάτος και περίπου 11 μέτρα ύψος- που θα κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του σόου, για να γκρεμιστεί λίγο πριν το τέλος του! Στο σόου συμμετέχουν και ειδικά σχεδιασμένες από τον Gerald Scarfe κούκλες, που «εκφράζονται λεκτικά περισσότερο απ’ ό,τι στην προηγούμενη εκδοχή του Wall», σύμφωνα με τον Waters, ενώ συμπληρώνεται από εκτεταμένα σε διάρκεια projections (προβολές) και άλλα ειδικά εφέ. 

Στο μουσικό κομμάτι, ο Waters εξηγεί ότι αυτή η εκδοχή του «The Wall» βρίσκεται πιο κοντά στις παραστάσεις των Pink Floyd απ’ ό,τι το σόου που παρουσιάστηκε το 1990 στην πλατεία Potsdamer του Βερολίνου, που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους ιδιαίτερους προσκεκλημένους της βραδιάς εκείνης.

Το ξεχωριστό στοιχείο της συγκεκριμένης συναυλίας, ωστόσο, είναι ότι η παράσταση της Αθήνας θα κινηματογραφηθεί!