Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Άγρια Δύση στο κέντρο της Αθήνας

Μαλλιά κουβάρια στην Ελληνική Αστυνομία μετά τα τελευταία γεγονότα που πολύ γρήγορα εκτροχιάστηκαν και το κέντρο της Αθήνας  έφτασε να θυμίζει far west...
Ένας διαδηλωτής σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας χτυπημένος από την αστυνομία σε μία κατά τ' άλλα ήσυχη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, μετά την αιματηρή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αφηνιάσει.

Ένας κάτοικος του κέντρου της πόλης νεκρός από ληστές που θέλησαν να του πάρουν μία βιντεοκάμερα, την ώρα που θα πήγαινε την γυναίκα του στο νοσοκομείο να γεννήσει. Αυτό το γεγονός πυροδότησε ένα απίστευτο πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής όπου ανεξέλεγκτα μαχαίρωναν και έδερναν αδιάκριτα μετανάστες με τις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν το κυνηγητό και την αστυνομία να επεμβαίνει διακριτικά. Νεκρός και ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές που πιθανότατα μαχαιρώθηκε από ακροδεξιούς σαν αντίποινα. Το τραγικό είναι ότι η βία συνεχίζεται και το Σάββατο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και από έκρηξη του ντεπόζιτου μιας μηχανής της αστυνομίας που καιγόταν 2 εργαζόμενοι στην λαϊκή στην Καλλιδρομίου είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Στον απόηχο αυτής της ασυνήθιστης βίας στους δρόμους της Αθήνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παπουτσής τόλμησε να μιλήσει για εκδημοκρατισμό των δυνάμεων Ασφαλείας. Βέβαια οι συγκεκριμένες διακηρύξεις μοιάζουν ανώδυνες και αρκεί κανείς να σκεφτεί τι απέγινε με προηγούμενες υποσχέσεις για τιμωρία των υπευθύνων στην Αστυνομία. Παρόλα αυτά αμέσως ειπώθηκε σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές ο υπουργός που συντονίζει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας να μιλά τόσο απαξιωτικά για τα σώματα στα οποία είναι προϊστάμενος. Η Αστυνομία ενεργοποιεί τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της και όπως στην περίπτωση της ζαρντινιέρας στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που δεν είχαν την ίδια απήχηση στον Τύπο προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από γενικόλογες διακηρύξεις και στην ουσία να αφήσει ατιμώρητους τους δράστες.