Σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη που διεξήγαγε επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Λουιζιάνα,ανέλυσαν δείγματα πίτουρου από μαύρο ρύζι που καλλιεργείται στις νότιες πολιτείες των Η.Π.Α., ανιχνεύοντας ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα ανθοκυανινών.
Οι ανθοκυανίνες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πιο συγκεκριμένα,είναι τεκμηριωμένο πως συμβάλλουν στην προστασία των αρτηριών προστατεύοντας απο καρδιακά και εγκεφαλικά επισόδεια και αποτρέπουν τις βλάβες στο DNA που οδηγούν στον καρκίνο, επειδή δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.
Όπως δήλωσε ο
ερευνητής Τζιμίν Χου, μια κουταλιά της σούπας πίτουρο από μαύρο ρύζι περιέχει
περισσότερες ανθοκυανίνες απ’ ό,τι μια κουταλιά μούρα, τα οποία θεωρούνται από
τις καλύτερες πηγές τους. Επιπλέον, το μαύρο ρύζι περιέχει λιγότερα σάκχαρα και
περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε.
Το μαύρο ρύζι χρησιμοποιείται κυρίως στις
ασιατικές χώρες σε πιάτα με νουντλς,στο σούσι
αλλά και σε επιδόρπια. Το ηθικό δίδαγμα: φάτε μαύρο ρύζι !!!