Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα στο "El Classico "

Οδοστροτήρας ήταν απόψε η πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα,και ως τέτοιος ισοπέδωσε την "μισητή" αντίπαλο της,σε ένα πραγματικά απολαυστικό ποδοσφαιρικό αγώνα,με το εντυπωσιακό 5-0 !!!!


Η εξέλιξη του αγώνα

Μόλις στο 6' δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Λιονέλ Μέσι από πλάγια δεξιά μέσα από την περιοχή να έχει την έμπνευση να σκοράρει αντί να σεντράρει, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100% αν πήγαινε για γκολ ή για σέντρα.

Δύο γρήγορα γκολ η "Μπάρτσα"

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τσάβι και αρκετή δόση τύχης. Ο Αντρές Ινιέστα έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Μαρσέλο έκοψε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Τσάβι που βρέθηκε μόνος με τον Κασίγιας και πλάσαρε για 1-0.

Για πρώτη φορά η "βασίλισσα" έγινε απειλητική στο 12', με τον Άνχελ Ντι Μαρία να σουτάρει με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και τον Βαλντές να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 14' ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την προσπάθεια από αριστερά και την έξυπνη πάσα στον Μπενζεμά, αλλά πρόλαβε με προβολή και έδιωξε σε κόρνερ ο Αμπιντάλ.

Το δεύτερο γκολ για τους "μπλαουγκράνα" ήρθε στο 18' με σκόρερ τον Πέδρο και τον Κασίγιας να έχει μεγάλη ευθύνη. Ο Νταβίντ Βίγια έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά μέσα στην περιοχή και την παράλληλη μπαλιά, ο Ίκερ Κασίγιας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέδρο βρέθηκε μόνος με το τέρμα και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Ο διεθνής Ισπανός τερματοφύλακας για πρώτη φορά αντέδρασε σωστά στο 27', όταν ο Τσάβι τροφοδότησε τον Πέδρο και αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, ο οποίος όμως κινήθηκε γρήγορα και τον Καταλανό.

Ένταση με σπρώξιμο Ρονάλντο σε Γκουαρντιόλα

Στο 31' δημιουργήθηκε ένταση, καθώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έδωσε την μπάλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πορτογάλος τον έσπρωξε. Όλοι οι παίκτες της "Μπάρτσα" του... όρμηξαν, πιο έντονα όμως ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος πήρε κίτρινη κάρτα, όπως φυσικά και ο Ρονάλντο.

Φάουλ από 35' μέτρα εκτέλεσε απευθείας ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 35' και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βαλντές, ο οποίος δεν θα μπορούσε να αντιδράσει αν πήγαινε μέσα. Λανθασμένα πάντως ο διαιτητής έδωσε κόρνερ αντί για άουτ.

Ζήτησε πέναλτι ο Ρονάλντο

Στο 38' από προσπάθεια του Μπενζεμά η μπάλα κόντραρε και μέσα στην περιοχή σε κενό χώρο την διεκδίκησαν Βαλντές και Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος φάνηκε να την "τσιμπάει", αλλά την είχε βρει και ο Ισπανός πορτιέρο, ο οποίος πάντως εν συνεχεία ανέτρεψε τον επιθετικό της Ρεάλ, με τον διαιτητή να μην δίνει τίποτα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και το δεύτερο δυναμικά και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 47' και το 52'. Στην πρώτη σε φάση διαρκείας ο Βίγια προσπάθησε να σκοράρει σε κενό τέρμα από αριστερά, αλλά πρόλαβε με τάκλιν ο Σέρχιο Ράμος, ενώ στην δεύτερη ο Μέσι έκανε μαγική μπαλιά στον Τσάβι, ο τελευταίος από πλάγια δεξιά πλάσαρε με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Τρίτο και τέταρτο ο Βίγια

Κάπου εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για την Ρεάλ με τον Νταβίντ Βίγια να σκοράρει δύο φορές μέσα σε 4 λεπτά και να κάνει το σκορ 4-0.

Στο 55' ο διεθνής Ισπανός στράικερ πέτυχε το πρώτο του γκολ σε "Clásico" και έκανε το 3-0 με διαγώνιο σουτ δεξιά μέσα από την περιοχή, αν και ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν ο Μέσι του έκανε την εξαιρετική πάσα.

Ο Λιονέλ έκανε την ασίστ και στο 4-0, με νέα εξαιρετική κάθετη πάσα και αυτήν την φορά βρήκε τον Βίγια αριστερά μέσα στην περιοχή και αυτός πλάσαρε με το εξωτερικό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, πετυχαίνοντας το 8ο φετινό γκολ του στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Τα νεύρα των "μερένγκες" και ο Μπόγιαν

Μετά το 4-0 οι παίκτες της Μπαρτσελόνα... χαλάρωσαν, ενώ της Ρεάλ δεν μπορούσαν να ελέγχουν τον εκνευρισμό τους και έτσι άρχισαν τα χτυπήματα, με χαρακτηριστικότατα αυτά του Άλβαρο Αρμπελόα στον Μέσι με σπρώξιμο ουσιαστικά εκτός φάσης και το σκληρό τάκλιν του Σάμι Κεντίρα στον Τσάβι.

Στο 76' ο Μπόγιαν μπήκε αντί του Βίγια και δημιούργησε άμεσα δύο καλές ευκαιρίες, με τον Πέπε να τον προλαβαίνει στην πρώτη και τον Κασίγιας να αποκρούει το σουτ του στην δεύτερη, αμφότερες στο 77'.

Το "κερασάκι" του Χεφρέν και η κόκκινη του Ράμος

Το κερασάκι στην τούρτα πέτυχε ο Χεφρέν Σουάρες, με τον 22άχρονο από την Βενεζουέλα να διαμορφώνει το τελικό 5-0 στο 91' με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Μπόγιαν από δεξιά, ενώ στο 93' αποβλήθηκε ο Σέρχιο Ράμος.

Ο Ισπανός αμυντικός έκανε πολύ σκληρό τάκλιν στον Λιονέλ Μέσι, εν συνεχεία έσπρωξε δυνατά και πέταξε στο έδαφος τον Πουγιόλ, ενώ φεύγοντας έσπρωξε και τον Τσάβι. Το κλίμα στην εθνική Ισπανίας βέβαια από εδώ και πέρα ίσως να μην είναι το ίδιο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86' Κεϊτά), Ινέστα, Πέδρο (87' Χεφρέν), Μέσι, Βίγια (76' Μπόγιαν).
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο (59' Αρμπελόα), Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (46' Λασανά Ντιαρά), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά.