Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: «Δεν μπορεί να είναι κάποιος ολίγον με το Μνημόνιο»

Την πρότασή του για ένα συνασπισμένο μπλοκ δυνάμεων κατά του Μνημονίου επανέλαβε από την ΚΠΕ του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «δεν μπορεί να είναι κάποιος ολίγον με το Μνημόνιο» και κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου...

Κλείνοντας τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό το μπλοκ δυνάμεων μπορεί να συγκροτηθεί από τους διαφωνούντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους και την Δημοκρατική Αριστερά. Οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν σε ποια όχθη του ποταμού βρίσκονται, τόνισε και κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη σε περίπτωση που διαφωνεί με το Μνημόνιο να απαντήσει θετικά στην πρόσκλησή του.
Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην απόφαση του Μετώπου του Αλέκου Αλαβάνου ότι όσοι είναι μέλη και του ΣΥΡΙΖΑ και του Μετώπου θα συνεχίσουν τη δράση τους και στα δύο σχήματα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει "τα παιχνίδια να τελειώνουν" και ότι "δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τις κουμπάρες". "Θα είμαστε όλοι μαζί αν μπορούμε να είμαστε μαζί ", πρόσθεσε, σημειώνοντας: "θα είμαστε ή με την ενότητα ή με την ιδεολογική καθαρότητα, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει".
Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει μία νέα αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ, "ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουν προς τις επόμενες εκλογές".
Ωστόσο πολλά μέλη της ΚΠΕ τόνισαν ότι θα πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος σε μιά συμμαχία που πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ενωτικά ούτε πολιτικά.