Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη ευτυχισμένη μέρα...

Σας θυμίζει κάποιον ο νεαρός της φωτογραφίας ; Όχι ;

Ξαναπροσπαθήστε προσθέτοντας του γυαλιά μυωπίας,μια τσίχλα και περίπου 50 επιπλέον χρόνια για να διαπιστώσετε πως δέν είναι άλλος απο... τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον !!!

Σέ αυτή την φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον 22χρονο (οχι-ακόμα-sir) Άλεξ να απολαμβάνει τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα του σε βρετανική εφημερίδα !
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 1963 σκεφτόταν να εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 22 ετών προκειμένου να ακολουθήσει την οικογένεια του στον Καναδά.
Οι δυσκολίες να καθιερωθεί ακόμη και στη δεύτερη ομάδα της Σεντ Τζόνστον ως σέντερ φορ ήταν δεδομένες ωστόσο δεν το έβαλε κάτω.

Η αναμέτρηση κόντρα στη Ρέιντζερς πριν από τα Χριστούγεννα εκείνης της εποχής άλλαξε τη μοίρα του νυν πολυνίκη τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σκόραρε χατ-τρικ στο "Άϊμπροξ" και οι εφημερίδες τον υμνούσαν για την εκτελεστική του δεινότητα.

Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε το πορτρέτο του, να κοσμεί τα ταμπλόιντ. Σκόραρε στην καριέρα του 170 γκολ σε 317 εμφανίσεις.

Κρέμασε τα παπούτσια του, το 1974 ξεκινώντας καριέρα προπονητή από την Ιστ Στέρλινγκ συνεχίζοντας σε Σεντ Μίρεν και Αμπερντίν προτού ριζώσει στο "Ολντ Τράφορντ".