Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στη φυλακή η εργοδότρια που κακοποίησε οικιακή βοηθό

Προφυλακιστέα κρίθηκε  η εργοδότρια μίας Ινδονήσιας οικιακής βοηθού στη Σαουδική Αραβία που κατηγορείται ότι τη βασάνισε άγρια, με αποτέλεσμα η 23χρονη εργαζόμενη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα και  κατάγματα. 
Χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί  σε επέμβαση αντικατάστασης μέρους του  δέρματός της, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι γιατροί προσπαθούν να αποκαταστήσουν κατάγματα στα χέρια και στα  πλευρά της.

Σαουδάραβες και Ινδονήσιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν την υπόθεση, που προκάλεσε σοκ στις δύο χώρες. Οι Ινδονήσιοι εργαζόμενοι στη Σαουδική Αραβία είναι πάνω από 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εργοδότρια ξέσχισε το πρόσωπο και τα χείλη της οικιακής βοηθού χρησιμοποιώντας ψαλίδι.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας προσέφερε νομική στήριξη στην εργαζόμενη υποσχόμενη να στηρίξει την υπόθεσή της στο δικαστήριο εάν χρειαστεί, σύμφωνα με σαουδαραβική εφημερίδα.

Την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας οι αρχές εντόπισαν τη σορό μιας ακόμα Ινδονήσιας οικιακής βοηθού, η οποία φέρεται να απεβίωσε λόγω βασανιστηρίων που υπέστη.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη στην Ινδονησία και έγιναν εκκλήσεις στην κυβέρνηση να διακόψει την μετανάστευση εργαζομένων στη Σαουδική Αραβία. 
Πηγή: skai.gr