Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Συνελήφθη και ο 3ος του μακελειού στου Ρέντη

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής και το τρίτο άτομο το οποίο αναζητούσε για τον φόνο των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου.
Πρόκειται για έναν 24 χρονο που έχει γεννηθεί στη Ρωσία και ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή των Αχαρνών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες σε σούπερ μάρκετ στην Αττική και για αρπαγές τσαντών γυναικών.
Την περασμένη Παρασκευή είχε ανακοινωθεί η σύλληψη άλλων δύο ατόμων, τα οποία είχαν επίσης γεννηθεί στην πρώην Σοβιετική Ένωση και είχαν λάβει και αυτά μέρος στη συμπλοκή που οδήγησε στο φόνο των δύο αστυνομικών, Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 χρονών και Γιώργο Σκυλογιάννη, 22 ετών.
Ο ένας από τους δύο πρώτους συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με το καλάσνικoφ εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ, με συνέπεια να σκοτώσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συμμετείχαν σε συμμορία οι οποία διέπραττε ληστείες. Στη συμμορία συμμετείχαν, επίσης, δύο Έλληνες, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, με την κατηγοριά ότι πήραν και αυτοί μέρος στη ληστεία του περιπτέρου.


Μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής του Ρέντη και τους βοήθησε να διαφύγουν. Στην ίδια συμμορία συμμετείχαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 31ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι, όπως έγινε γνωστό, προμήθευαν τη συμμορία με κλεμμένα αυτοκίνητα.


Εκτιμάται ότι στο μακελειό συμμετείχε και ένας ακόμη ομογενής από τη Ρωσία, ο οποίος αναζητείται και δεν αποκλείεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που ήταν ύποπτα για τη συμμετοχή της στο φόνο των δύο αστυνομικών.
Η συμπλοκή

Οι δύο αστυνομικοί είχαν συμπλακεί με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Λαχαναγοράς Ρέντη.


Ο ένας αστυνομικός, σοβαρότατα τραυματισμένος στο κεφάλι, έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη συμπλοκή, ενώ ο δεύτερος, επίσης με τραύματα στο κεφάλι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατέληξε.


Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατεδίωκαν κλεμμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, η οποία είχε σημειωθει΄λίγη ώρα νωρίτερα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Μενίδι.


Οι δύο από αυτούς που επέβαιναν στο αυτοκίνητο άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.


Το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε βρεθεί μετά τη συμπλοκή στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος, που είχε κλεμμένες πινακίδες, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

http://www.ethnos.gr