Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αρνούνται συνάντηση με τρόικα

"Οχι" με συντριπτική πλειοψηφία είπαν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων στην πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντηση με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη.
Στην έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας, την οποία συγκάλεσε ο προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος, 33 σύλλογοι δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν άλλον θεσμικό συνομιλητή τους πλην του Χάρη Καστανίδη.
"Οι δικηγόροι σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της τρόικα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν την παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία", τόνιζει η σχετική ανακοίνωση.
Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ακόμη ότι δεν δέχονται να πάνε σε μία συνάντηση χωρίς ατζέντα, την οποία ωστόσο το υπουργειο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να δώσει την Δευτέρα, αμέσως μόλις αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί το άνοιγμα του επαγγέλματος, για το οποίο η τρόικα διατυπώνει ενστάσεις, καθώς δεν έχουν ακόμη καταρτιστεί τα προεδρικά διατάγματα που θα εξειδικεύουν όσα προβλέπει ο νόμος για τις κατώτατες αμοιβές, τις παραστάσεις σε δικαστήρια εκτός του οικείου δικηγορικού συλλόγου, και άλλα, στα οποία η επιτροπή που έχει συσταθεί, αναμένεται να καταλήξει μέσα στον Ιούνιο.
Ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης, τόνισε ότι με το υπουργείο θα βρεθεί λύση αλλά δεν μιλάει ο σύλλογος με εξωθεσμικούς.
Το όχι σε ένα τετ α τετ με την τρόικα, ελήφθη με 33 ψήφους έναντι 9, καθώς υπήρχαν και φωνές που υποστήριζαν ότι οι δικηγόροι πρέπει να παραβρεθούν στην συνάντηση, να ακούσουν ό,τι έχει να πει η τρόικα και στη συνέχεια να επιφυλαχθούν να δώσουν τις δικές τους προτάσεις.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, το οποίο μέχρι σήμερα είχε σταθεί στο πλευρό των δικηγόρων, υπάρχει δυσαρέσκεια, για τον τρόπο που οι δικηγόροι αντιμετώπισαν την πρόσκληση του.

http://www.megatv.com