Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό από την πολιτική ηγεσία

«Θερμά συγχαρητήρια για τη σπουδαία σας νίκη που μας έκανε όλους υπερήφανους και που χάρισε στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα μία ακόμα κορυφαία διάκριση. Η επιτυχία αυτή είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση από τον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος όλο και περισσότερο παράγει αιτίες σοβαρού προβληματισμού και ανησυχίας».
Τα παραπάνω αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού:
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συγχαίρει τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague στη Βαρκελώνη. Αυτή η επιτυχία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η ελληνική καλαθοσφαίριση και ο ελληνικός αθλητισμός μπορούν να κάνουν θαύματα όταν υπάρχει συλλογική προσπάθεια, συστηματική δουλειά και πραγματική αγάπη για το άθλημα.
Ο ελληνικός αθλητισμός έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες αναδεικνύονται μόνο όταν ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες και όταν ο κόσμος που τον στηρίζει, είτε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους είτε από τις εξέδρες, σέβεται αυτούς τους κανόνες και κυρίως τις αρχές και τις αξίες που εκφράζει διαχρονικά το ελληνικό αθλητικό ιδεώδες».
Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της ΝΔ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης: «Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, που πανάξια κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τιμώντας, για μια ακόμη φορά, τα ελληνικά χρώματα και το άθλημα του μπάσκετ».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης: «Συγχαρητήρια για το θρίαμβό σας. Το 6ο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο έρχεται σε μία στιγμή, που η Ελλάδα το είχε ανάγκη. Η ομάδα σας αποτελεί πρότυπο για όλους μας. Πειθαρχία, πολύ δουλειά, ταλέντο. Αλλά κυρίως η μαχητικότητά σας έφεραν την επιτυχία απέναντι μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Σας συγχαίρω και πάλι».
Δημοκρατική Αριστερά: «Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εύχεται η τεράστια επιτυχία του συλλόγου να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα συνολικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό που ταλανίζεται από τα φαινόμενα βίας».
Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης: «Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους φοβερούς επαγγελματίες, παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση, που μας έδωσαν μια τόσο μεγάλη χαρά. Η Αθήνα τιμά και ευχαριστεί θερμά την ομάδα της, τον Παναθηναϊκό, που την έκανε και πάλι περήφανη». 

http://www.naftemporiki.gr