Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ξήλωσαν δεκάδες χασισοφυτείες στην Αυστραλία

Έπειτα από τεράστια επιχείρηση που οργανώθηκε από τις αυστραλιανές Αρχές, περίπου 600 αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε 68 σπίτια, τα οποία παρακολουθούσαν τα τελευταία δύο χρόνια. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αυστραλίας είχε πληροφορίες πως σε πολλά σπίτια είχαν στηθεί οικιακές χασισοφυτείες, που βρίσκονταν είτε σε προάστια της πολιτείας της Βικτώρια είτε ακόμη και στην επαρχία. Οι υποψίες τους τελικά αποδείχθηκαν αληθινές, καθώς, για παράδειγμα, στις κρεβατοκάμαρες μόνο ενός σπιτιού εντοπίστηκαν σχεδόν 200 φυτά μαριχουάνας, των οποίων η συνολική αξία έφθανε τα $25 εκατομμύρια.

Η έφοδος έγινε χθες τα ξημερώματα, ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ελικόπτερα της αστυνομίας, ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια διαφυγής των δραστών.


Οι συλλήψεις, μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τις πενήντα και οι Αρχές εκτιμούν ότι το κύκλωμα λειτουργούσε για περισσότερο από δύο χρόνια.


Έντονες συζητήσεις γίνονται και για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο, λίγες μόνο μέρες πριν από τις πολιτειακές εκλογές, δείχνοντας την αποτελεσματικότητά της. Την ίδια ώρα, όμως, γεννάται εύλογα η απορία γιατί δεν επενέβαινε νωρίτερα, εφόσον είχε εντοπίσει από καιρό πριν όλους αυτούς τους δράστες και έτσι τους άφηνε να καλλιεργούν και να διακινούν τη μαριχουάνα ανενόχλητοι. 
 Πηγή :zougla.gr