Σύµφωνα µε µία νέα καναδική έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήµιο του
Τορόντο, 50 γρ. σοκολάτα την εβδοµάδα µπορούν να µας προστατέψουν από
την εµφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου...
Πιο συγκεκριµένα, η µελέτη έδειξε ότι τα άτοµα που κατανάλωναν σοκολάτα είχαν περίπου 20% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σύγκριση µε άτοµα που δεν έτρωγαν σοκολάτα. Ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο συµβαίνει αυτό, όπως λένε οι ειδικοί, είναι η υψηλή περιεκτικότητα της σοκολάτας σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή.
Της Φλώρας Κασσαβέτη
Πιο συγκεκριµένα, η µελέτη έδειξε ότι τα άτοµα που κατανάλωναν σοκολάτα είχαν περίπου 20% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σύγκριση µε άτοµα που δεν έτρωγαν σοκολάτα. Ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο συµβαίνει αυτό, όπως λένε οι ειδικοί, είναι η υψηλή περιεκτικότητα της σοκολάτας σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή.
Της Φλώρας Κασσαβέτη