Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αυθεντία στο…. copy-paste ο Τζορτζ Μπους!

Για συστηματική λογοκλοπή κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου με τα απομνημονεύματά του “Decision Points”, που υποτίθεται ότι έχουν γραφτεί για να δώσουν τη δική του εκδοχή για την 8ετή του θητεία στο Λευκό Οίκο!



 Η “Huffington Post” έχει βρει πολλές ομοιότητες  μεταξύ των αφηγήσεων του Μπους και κειμένων που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν στα οποία δεν ήταν καν παρών! Επίσης περιέχει στοιχεία που ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει ανακριβή και φράσεις από συνεντεύξεις προσώπων που έχουν παραχωρήσει  σε δημοσιογράφους  τις οποίες παρουσιάζει σαν να τις έχουν πει στον ίδιο!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η “Huffington Post”, ακόμα και γεγονότα στα οποία ο Μπους ήταν παρών περιγράφονται με αφηγήσεις άλλων που έχουν γίνει με τη γνωστή μέθοδο ….αντιγραφής – επικόλλησης, χωρίς ο ίδιος να προσθέσει τίποτα δικό του!
Ο εκδότης του“Decision Points” απαντά υποστηρίζοντας πως οι ομοιότητες επιβεβαιώνουν την ακρίβεια των στοιχείων! Την ακρίβεια επιβεβαιώνουν, ή την τεμπελιά σας κύριε Μπους;
Πηγή : το Βήμα