Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η Βugatti πωλείται 3.6 εκ. δολάρια στην… Ινδία !

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι παραπονιούνται για τους φόρους των αυτοκινήτων και κυρίως των ακριβών μοντέλων που έχει ως αποτέλεσμα να εκτοξεύονται οι τιμές σε απίστευτα ύψη. Αυτό διαπιστώνει κανείς συγκρίνοντας τις τιμές αυτοκινήτων άνω των 2.000 κ.εκ. με αντίστοιχες τιμές ευρωπαϊκών κρατών.


Το καθεστώς αυτό ισχύει στην Ελλάδα. Τι να πει όμως κανείς για την.. Ινδία; Την ώρα που μία Bugatti Veyron πωλείται στην Ευρώπη 2.2 εκατομμύρια δολάρια στην ασιατική χώρα το ποσό αυτό αγγίζει τα 3.6 εκ. δολάρια. Αιτία, οι φόροι που υπάρχουν για το συγκεκριμένο super car το οποίο απευθύνεται μόνο σε δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι είναι αρκετοί στην Ινδία.

Η τιμή αυτή είδε το φως της δημοσιότητας αφού η Veyron ξεκίνησε να πωλείται και στην εν λόγω χώρα, ενώ για να την αποκτήσει κάποιος μεγιστάνας θα πρέπει να περιμένει 6-8 μήνες. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ινδία είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά για αγαθά πολυτελείας, όπως είναι τα ακριβά αυτοκίνητα, με τη Ferrari να «σκέφτεται» να ακολουθήσει σύντομα τα χνάρια της Bugatti.