Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Επιασε ψάρι με «ανθρώπινα» δόντια

Ένα αρκετά περίεργο ψάρι με... χείλη και δόντια που μοιάζουν με αυτά του ανθρώπου ψάρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής 45χρονος ψαράς, μαζί με τον ανήλικο γιο του, στη Συκιά της Χαλκιδικής.

Ο 45χρονος, Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς, έριξε συρτή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και σε βάθος μόλις τεσσάρων μέτρων έπιασε ένα διαφορετικό -μέχρι τώρα- ψάρι. Ήταν στρόγγυλο, με σκληρό δέρμα, βάρους σχεδόν 700 γραμμαρίων και μήκους περίπου 40 εκατοστών, που όπως αναφέρει δεν έχει ξαναδεί όμοιο του.
«Μου έκανε εντύπωση ότι είχε χείλια και δόντια όμοια με ανθρώπου. Κατάφερε να ζήσει για περισσότερες από πέντε ώρες έξω από το νερό, ενώ άλλα ψάρια δεν αντέχουν τόσο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το halkidikinews, το περίεργο αυτό ψάρι δεν είχε βράγχια παρά μόνο δύο τρύπες στα πλευρά του απ' όπου ανάπνεε.
Εκτιμάται πως πρόκειται για ψάρι που μετανάστευσε από νοτιότερες περιοχές. Το περίεργο αυτό ψάρι βρίσκεται σήμερα στον καταψύκτη του 45χρονου ψαρά από τη Συκιά της Χαλκιδικής.
Το ψάρι αναμένεται να σταλεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν είναι δηλητηριώδες και ποια ακριβώς είναι η προέλευση του.

http://www.ethnos.gr