Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι Μετάλικα στο CineDoc

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 το CineDoc, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Metallica: Some Kind of Monster» των βραβευμένων σκηνοθετών Tζο Μπέρλινγκερ και Μπρους Σινόφσκι.
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πιο διάσημη χέβι μετάλ μπάντα σε μια περίοδο κρίσης, αλλά και δημιουργικότητας, που τους έφερε στα πρόθυρα της διάλυσης: ο τραγουδιστής πάει απροειδοποίητα σε κλινική αποτοξίνωσης, ο ντράμερ ξεκινά μία καταστροφική για την εικόνα του διαμάχη με το Νάπστερ και ο μπασίστας εγκαταλείπει το γκρουπ. Ανάμεσα στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του και την ηχογράφηση νέου άλμπουμ, τα εναπομείναντα μέλη τσακώνονται συνέχεια, συγκρούσεις που το ντοκιμαντέρ δείχνει χωρίς διάθεση ωραιοποίησης. Παρόλ' αυτά το άλμπουμ που προέκυψε, με τον τίτλο «St Anger», χαιρετίστηκε από κοινό και κριτικούς ως το καλύτερο της πρόσφατης πορείας τους και βραβεύτηκε με βραβείο Γκράμι.
Οι προβολές γίνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) και ξεκινούν με ένα σπάνιο ταινιάκι ελληνικών επικαίρων από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Έχουν εισιτήριο 6 ευρώ. 

http://www.e-go.gr