Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η Ζaz, η Γαλλίδα με τη βραχνή φωνή, έρχεται στην Ελλάδα

Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έρχεται η Zaz (κατά κόσμο Ιζαμπέλ Ζεφρουά), η Γαλλίδα με τη βραχνή φωνή που έκανε αίσθηση με τον πρώτο της δίσκο και ειδικά με το τραγούδι «Je Veux». Η 30χρονη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο  Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, ενώ θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Badminton τη Δευτέρα.

Ως βάση της μουσικής της, η Zaz έχει την τζαζ, αλλά διαθέτει ένα ύφος που συνδυάζει τσιγγάνικες επιρροές, αυθεντικό chanson και σύγχρονες ποπ αναφορές. Το μεγαλύτερο εφόδιό της, ωστόσο, είναι η χαρακτηριστική φωνή της (δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν τη σύγκριση με την Εντίθ Πιαφ).


Ο δίσκος της Zaz έφθασε στο νούμερο ένα των γαλλικών τσαρτ, ενώ τα τραγούδια της «Je Veux» και «Ni oui, ni non» παίζονται συνεχώς στα ραδιόφωνα.


Το κορίτσι που το όνομά του διαβάζεται κανονικά και αντίστροφα δηλώνει: «Τραγουδώ από πάντα. Αν και έχω χάσει κατά καιρούς την επαφή μου με τη μουσική, με ξαναέβρισκε πάντα εκείνη».


«Τα πράγματα άρχισαν να εξελίσσονται για μένα γύρω στην ηλικία των 20, ενώ σπούδαζα στη μουσική σχολή CIAM, στο Μπορντώ και είχα φτιάξει το πρώτο μου γκρουπ, μια blues μπάντα. Πολύ γρήγορα βρέθηκα σε περιοδεία με μια βάσκικη χορευτική ορχήστρα, να πηγαίνω από πάρτι σε πάρτι στη Bayonne και δίπλα στα τείχη της Carcasonne… Δυο χρόνια αργότερα, είδα μια αγγελία: o Don Diego ζητά γυναίκα τραγουδίστρια. Ανταποκρίθηκα αμέσως, υπογράφοντας με ένα Ζ, από το Zaz» δηλώνει.


Τιμές εισιτηρίων: 25 (Φοιτητικά), 30, 40, 50, 60 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)

http://news.in.gr