Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στο Αυτόφωρο όσοι δεν τηρούν το πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης

Παραπομπή στο Αυτόφωρο όσων πρατηριούχων υγρών καυσίμων παραβιάζουν το πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη, που έχει επιβληθεί σε ορισμένους νομούς της χώρας, ζήτησε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, από τους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών, Αιγαίου και Κρήτης. 
Ο κ. Τέντες διαβίβασε την απόφαση του υφυπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντ. Ρόβλια, για την επιβολή ανώτατης τιμής χονδρικής και καταναλωτή στην αμόλυβδη βενζίνη σε ορισμένους νομούς της χώρας στους Εισαγγελείς Εφετών στις περιφέρειες όπου επιβάλλεται πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη και ζήτησε την πιστή εφαρμογή της.
Κλείνουν πολλά πρατήρια βενζίνης

Αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν οι βενζινοπώλες της Κέρκυρας

Τα 30 από τα 80 πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν στην Κέρκυρα βάζουν λουκέτο από σήμερα, γιατί όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες τους στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου χθες, η τιμή του πλαφόν είναι απαγορευτική γιατί αγοράζουν πιο ακριβά. 
Με την ίδια αιτιολογία, μερικοί βενζινοπώλες που άνοιξαν σήμερα τα πρατήρια, αρνήθηκαν να εφοδιαστούν με αμόλυβδη.
Κατόπιν τούτου, ο Πρόεδρος των πρατηριούχων Αντώνης Σάκκος, ζήτησε την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια τιμολόγησης, όπως δηλαδή προβλέπει το μέτρο του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους 5 από τους 13 Νομούς.
Τελευταία, στην περιφέρεια της Κέρκυρας υπήρξαν πρατήρια όπου η τιμή της αμόλυβδης έφτασε 1,85 το λίτρο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ήδη από χθες πολλοί από τους πρατηριούχους είχαν αρνηθεί να εφαρμόσουν το πλαφόν, δηλαδή να πωλούν την αμόλυβδη 1,765 όπως ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση και δήλωναν αποφασισμένοι να κλείσουν τα βενζινάδικα.
Κλιμάκια του τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Ιονίων προχωρούν σήμερα σε ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί εάν υλοποιείται το μέτρο από τους βενζινοπώλες του νησιού. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, όσοι πρατηριούχοι δεν τηρήσουν τις προβλεπόμενες τιμές πώλησης θα υποστούν κυρώσεις.
Τη συμπαράστασή της στους βενζινοπώλες που αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι "κανένας δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να επιβάλει άδικα μέτρα όπως το πλαφόν και μετά να απαιτεί από τους βενζινοπώλες να πωλούν με ζημία και καμιά απειλή για κυρώσεις δεν πρόκειται να μας κάνει να αποδεχτούμε μέτρα αφανισμού των πρατηρίων". 

http://www.enet.gr