Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αναψαν τα αίματα στην πολυκατοικία

Από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, δηλαδή από την περίοδο της υπουργίας του Ευάγγελου Βενιζέλου θα αρχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων και θα προχωρήσει την έρευνα προς τα πίσω για να «συναντηθεί» με την έρευνα που θα διενεργεί η προκαταρκτική επιτροπή.

 

Η πρόταση κατατέθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση που έγινε σε έντονο κλίμα η πτέρυγα της ΝΔ και ειδικά ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε μετ΄επιτάσεως η επιτροπή να προσλάβει χαρακτήρα εξεταστικής και να εκδώσει και πόρισμα.
Ο υπουργός γνωστοποίησε ακόμη ότι με δεδομένο ότι η γερμανική εταιρεία Ferrostaal που συμπράττει στην κατασκευή των υποβρυχίων από το 2000 (και έχει καταδικαστεί ήδη στη Γερμανία) ανήκει σε μεγάλο βαθμό σε ένα fund του Άμπου Ντάμπι, θα ζητηθεί από τον εκεί έλληνα πρέσβη μας να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση, ώστε η γερμανική εταιρεία να καταθέσει στις ελληνικές αρχές και επιτροπές όσα περισσότερα γνωρίζει για την εξεταζόμενη υπόθεση.
«Ελα έξω να τα βρούμε»
Στο περιθώριο της συζήτησης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που προηγήθηκε της συνεδρίασης της επιτροπής Εξοπλισμών, διημείφθη έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή.
Ύστερα από τα έντονα φραστικά πυρά που αντάλλαξε επί ημέρες ο πρώην υπουργός στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήκοων βουλευτών -δεδομένου ότι δεν κατεγράφη τίποτε στα πρακτικά- το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είπε «καλημέρα» στον κ. Μεϊμαράκη.
Εκείνος φέρεται να του απάντησε με απολύτως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προσθέτοντας ότι «δεν θέλει «καλημέρες» από όσους θέλουν να τον πάνε στην προανακριτική και στο Ειδικό Δικαστήριο και λένε ότι τα «πήρε». Μάλιστα τον κάλεσε να βγουν έξω «για να τα βρουν». Το επεισόδιο προς στιγμήν εκτονώθηκε, αφού ο κ. Κοραντής δεν απάντησε, ενώ λίγο πριν τη λήξη και της δεύτερης συνεδρίασης ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε στον αποχωρούντα βουλευτή του ΛΑΟΣ λέγοντας «αυτά να τα πεις στον αδελφό του προέδρου σου», ενώ εκείνος ανταπάντησε: «Αυτά όχι σε μένα, αλλά στον ενδιαφερόμενο».
Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το επεισόδιο στον πρόεδρο της Βουλής.

http://www.ethnos.gr