Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις από το κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία σε Κεφαλονιά και Λευκάδα μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο κλείσιμο τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Οι κάτοικοι θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική ζωή της περιοχής.

Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, εκφράζοντας την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών των νησιών.


«Παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι βάζει “μαχαίρι” σε 25 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ανακοίνωση αυτή του Υπουργείου Παιδείας πλήττει όχι μόνο την Παιδεία στη χώρα μας, που, συνεχώς και με κάθε τρόπο συρρικνώνεται, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούσαν τα τμήματα αυτά», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Τα τρία τμήματα που καταργούνται είναι το «Διοίκησης Επιχειρήσεων» και «Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων», με έδρα την Κεφαλονιά και «Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών», με έδρα τη Λευκάδα.

http://www.zougla.gr