Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Γαλλικό «μπλόκο» στη μεταφορά σε μοναστήρι της συζύγου του Βέλγου παιδεραστή Μ.Ντιτρού

Το Παρίσι δεν θα επιτρέψει στην πρώην σύζυγο και συνεργό του Βέλγου παιδεραστή, Μαρκ Ντιτρού, να μεταφερθεί σε μοναστήρι της Γαλλίας, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Βέλγιο είχε εγκρίνει το αίτημα της Μισέλ Μαρτέν να μεταφερθεί σε γαλλικό μοναστήρι, όταν αφεθεί ελεύθερη.

Η μεταφορά της για δέκα χρόνια σε γαλλικό μοναστήρι υπήρξε όρος για την αποφυλάκισή της, αλλά η Γαλλία λέει ότι δεν ρωτήθηκε ποτέ.


Ο Βέλγος υπουργός δικαιοσύνης Στεφάαν ντε Κλερκ είχε δηλώσει ότι η μεταφορά της σε μοναστήρι στη Γαλλία αποτελεί μέρος του σχεδίου αποφυλάκισής της, όμως επειδή αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί χρόνο για να οργανωθεί, η Μαρτέν θα παραμείνει για όσο χρόνο χρειαστεί σε βελγική φυλακή.


«Δεν λάβαμε κανένα αίτημα από το Βέλγιο και θα εφαρμόσουμε τη σύμβαση μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου. Θα εξετάσουμε το αίτημα όταν αυτό διατυπωθεί, αλλά δεν σκοπεύω να πω "ναι"» ήταν η απάντηση του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης, Μισέλ Μερσιέ.


Το αίτημά της έχει κάνει, πάντως, δεκτό μοναστήρι στη Γαλλία.


Η 51χρονη Μισέλ Μαρτέν συνελήφθη του 1996 διότι βοήθησε τον Ντιτρού να απαγάγει και να βιάσει έξι κορίτσια, να δολοφονήσει δύο από αυτά και να αφήσει ακόμη δύο να πεθάνουν από εγκατάλειψη την περίοδο 1995-96.


Η Μαρτέν καταδικάστηκε το 2004 σε 30 χρόνια κάθειρξη.


Στο παρελθόν η Μαρτέν έχει κάνει τρεις αποτυχημένες αιτήσεις αποφυλάκισης, όμως η τέταρτη, την οποία υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε δεκτή.


Ο Ντιτρού, που καταδικάστηκε σε ισόβια το 2004, παραμένει στη φυλακή και δεν αναμένεται να του δοθεί αναστολή. 

http://www.tanea.gr