Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Φωτογραφία της Diana από το θανατηφόρο τροχαίο

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ "Unlawful Killing" για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana που πρόκειται να προβληθεί την Παρασκευή στα πλαίσια του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Η ασπρόμαυρη και κοντινή φωτογραφία της "θλιμμένης" πριγκίπισσας από τα συντρίμμια της Mercedes που θα προβληθεί στο ντοκιμαντέρ δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει το φως της δημοσιότητας -υπήρχε στο διαδίκτυο- αλλά δεν είχε δημοσιευτεί σε κανένα βρετανικό έντυπο.
Να σημειωθεί πως με απόφαση του δημιουργού δεν πρόκειται να προβληθεί στη Βρετανία, καθώς ζητήθηκε από τις νομικές υπηρεσίες να κοπούν 87 σημεία.
"Το φιλμ δεν αφορά τη συνωμοσία πριν από το ατύχημα, αλλά τη συνωμοσία και τη συγκάλυψη μετά το ατύχημα", επισημαίνει ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Keith Allen, ηθοποιός, ακτιβιστής και πατέρας της γνωστής τραγουδίστριας Lilly Allen.
Στο ντοκιμαντέρ "Unlawful Killing", που επιχειρεί να ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και στην έρευνα της βρετανικής αστυνομίας, περιλαμβάνονται και ηχητικά αποσπάσματα της πριγκίπισσας Diana να ισχυρίζεται πως η βασιλική οικογένεια ήθελε να την κλείσει σε ψυχιατρικό ίδρυμα και ότι η ζωή της βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο.
Η παραγωγή και προώθηση του ντοκιμαντέρ έχει χρηματοδοτηθεί από τον Mohamed Al Fayed, ο οποίος από το 1998 ισχυρίζεται ότι η πριγκίπισσα Diana και ο γιος του Dodi δολοφονήθηκαν από υψηλά ιστάμενους βρετανούς αξιωματούχους και πως η υπόθεση συγκαλύφθηκε.
"Από το 2004 μου είχε κάνει εντύπωση η επιμονή του Mohamed Al Fayed να βρει τις απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκάλεσε ο θάνατος του γιου του, Dodi και της πριγκίπισσας Diana", σημειώνει ο Keith Allen.

http://news247.gr