Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Ζωή» σε εγκαταλελειμμένο γήπεδο μπάσκετ έδωσαν παίκτες και Euroleague

Το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν την συνέντευξη Τύπου, με πρωτοβουλία της Euroleague, δύο παίκτες από κάθε ομάδα βρέθηκαν σε μια από τις πιο φτωχές γειτονιές της Βαρκελώνης, την Αουρόρα, όπου με χρήματα της Λίγκας, ένα μικρό εγκαταλελειμμένο γήπεδο μπάσκετ το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε πολυκατοικίες απέκτησε ξανά ζωή, αφού ανακαινίστηκε και δόθηκε ξανά στη διάθεση των παιδιών…

Στις δηλώσεις που έγιναν με αφορμή τα… εγκαίνια, ο Τζόρντι Μπερτομέου μιλώντας στα Καταλανικά τόνισε: «Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τη γειτονία. Να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να έρχονται να παίζουν εδώ μπάσκετ τον ελεύθερο χρόνο τους».


Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο Ρομέιν Σάτο και ο Αντώνης Φώτσης, τη Σιένα ο Νίκος Ζήσης και ο Τόμας Ρες, τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Σέρτζι Βιντάλ και ο Ντ’Ορ Φίσερ και τέλος την Μακάμπι, ο Τσακ Έϊντσον και ο Ντέρικ Σαρπ.


Ο
Σάτο εμφανώς συγκινημένος αφού μεγάλωσε στην Αφρική όπου οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες, τόνισε: «Είμαι συγκινημένος που τα παιδιά βρήκαν έναν χώρο να παίζουν. Είμαι ευχαριστημένος που έγινα μέλος αυτής της προσπάθειας».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον αγώνα με τη Σιένα συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να φτάσουμε ως εδώ, πρέπει να κερδίσουμε ένα παιχνίδι».


Οι δημοσιογράφοι τον… ενημέρωσαν ότι πρέπει να κερδίσει δύο παιχνίδια για να φτάσει στην κορυφή, αλλά εκείνος εξήγησε: «Πρώτα το ένα και μετά το άλλο. Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό με τη Σιένα πρώτα. Η Σιένα είναι καλή ομάδα, το ξέρουμε, το έχει αποδείξει. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».


Από την πλευρά του ο
Φώτσης αναφερόμενος στα εγκαίνια του γηπέδου είπε ότι «είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ» και έπειτα μίλησε και εκείνος για το ματς με τη Σιένα:

«Ξέρουμε που έχουμε έρθει, ξέρουμε τι θέλουμε σε αυτή τη διοργάνωση, είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και έχουμε δουλέψει αρκετά αλλά όλα θα κριθούν μέσα στο παιχνίδι».


Τέλος, ο
Ζήσης εξήγησε ότι «ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και το ξέρουμε και εμείς. Όμως εδώ και έναν μήνα δουλεύουμε πάνω σε αυτό το ματς. Δεν έχουμε έρθει για να χάσουμε αλλά για να κερδίσουμε».

 http://sports.in.gr