Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Την πρόκρισή της στον τελικό της Eurovision 2011 διεκδικεί η ελληνική συμμετοχή

Το χορό τους είναι έτοιμοι να δείξουν οι Λούκας Γιώρκα και Stereo Mike, οι οποίοι την Τρίτη θα ερμηνεύσουν το Watch my dance στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2011, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Φορτούνα Αρένα» του Ντίσελντορφ. Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Η ελληνική συμμετοχή θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Και οι τρεις μεταδόσεις θα γίνουν από τη ΝΕΤ, στις 10 το βράδυ.


Το Watch my dance είναι σε σύνθεση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τον Λούκα Γιώρκα θα πλαισιώσουν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.


Η Ελλάδα θα εμφανιστεί 19η στη σειρά, όπως προέκυψε από κλήρωση. Η σειρά εμφάνισης των χωρών έχει ως εξής:


1. Πολωνία, 2. Νορβηγία, 3. Αλβανία, 4. Αρμενία, 5. Τουρκία, 6. Σερβία, 7. Ρωσία, 8. Ελβετία, 9. Γεωργία, 10. Φινλανδία, 11. Μάλτα, 12. Σαν Μαρίνο, 13. Κροατία, 14. Ισλανδία, 15. Ουγγαρία, 16. Πορτογαλία, 17. Λιθουανία, 18. Αζερμπαϊτζάν, 19. Ελλάδα.  


Οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίσουν από σταθερό τηλέφωνο αλλά και με γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο. Οι γραμμές για την ψηφοφορία και στον ημιτελικό και στον τελικό θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν περίπου 15 λεπτά μετά την παρουσίαση και του τελευταίου τραγουδιού.

http://news.in.gr