Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Κυκλοφορεί τον Ιούνιο ο πρώτος υπολογιστής της Google


Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσουν οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα...
χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Google Chrome, σε μια προσπάθεια της Google να ανταγωνιστεί την Microsoft και την Apple.

Τα νέα αυτά λαπ τοπ θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό Chrome OS και θα κατασκευαστούν προς το παρόν δύο μοντέλα, ένα από την Samsung και ένα από την Acer σε μια τελευταία απόπειρα της Google να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες και οι εταιρείες χρησιμοποιούν τους υπολογιστές.


Η Google ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν εφαρμογές του Chrome υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο διαδίκτυο και οι περισσότερες εργασίες μπορούν να επιτευχθούν on line.


Η φιλοσοφία των νέων φορητών υπολογιστών είναι η μεταφορά των λειτουργιών και των εργασιών από το πατροπάραδοτο Pc στο διαδίκτυο καταργώντας με αυτόν τον τρόπο το βάρος των χρονοβόρων εργασιών.


Σ'αυτή την κατεύθυνση η Google εγκαινίασε την Τρίτη μια on line μουσική υπηρεσία επιτρέποντας τους χρήστες να αποθηκεύουν τραγούδια τους εκεί και να τα ακούνε στο διαδίκτυο όποτε θέλουν.


[via