Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Renault Twizy: Ηλεκτροκίνηση κόστους 6.990 ευρώ

Δύο εκδόσεις του διθέσιου και ηλεκτροκίνητου Twizy θα διαθέσει μέχρι το τέλος του 2011 στην ευρωπαϊκή αγορά η Renault.


To λιλιπούτειο τετράτροχο, το μήκος του οποίου φτάνει τα 2,34 μέτρα και το βάρος τα 450 κιλά -εκ των οποίων τα 100 αντιστοιχούν στις μπαταρίες λιθίου ιόντων- συνδυάζει την ευελιξία ενός scooter με την ασφάλεια -ενεργητική και παθητική- ενός συμβατικού αυτοκινήτου, αποτελώντας την ιδανική λύση για τις καθημερινές, αστικές μετακινήσεις.


Στη μικρότερη, σε ισχύ, έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 5 ίππους, επιτρέποντας στο Twizy να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 45 χλμ./ώρα, ενώ σε ορισμένες χώρες για τη συγκεκριμένη έκδοση δεν θα απαιτείται άδεια οδήγησης.


Τους 17 ίππους θα φτάνει η ισχυρότερη έκδοση του ηλεκτροκίνητου Renault, η οποία θα φτάνει τα 80 χλμ./ώρα και θα προσφέρεται σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις (Urban και Technic), ξεκινώντας από τα 7.690 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων).


Και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία φόρτισης θα διαρκεί 3 ½ ώρες και θα εξασφαλίζει αυτονομία 100 χιλιομέτρων.


Το Renault Twizy θα παράγεται στο Valladolid της Ισπανίας και θα διαθέτει μία ευρεία γκάμα εξοπλιστικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι πολύχρωμες ζάντες, οι αισθητήρες παρκαρίσματος, ο αποθηκευτικός χώρος 50 λίτρων και το ηχοσύστημα τεχνολογίας Bluetooth.


Οι πιο ενθουσιώδεις μπορούν να προκρατήσουν από σήμερα το δικό τους Twizy, μία διαδικασία που πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα www.renault-ze.com και απαιτεί προκαταβολή 20 ευρώ.


Τέλος, στην τιμή απόκτησης του Twizy θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το πρόγραμμα αποπληρωμής των συσσωρευτών, το κόστος του οποίου φτάνει -ανάλογα με την έκδοση- έως και τα 49 ευρώ μηνιαίως.