Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δικογραφία-σοκ για το θάνατο της 16αχρονης από αλκοόλ στο Ρέθυμνο

Σοκ προκαλεί η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση του θανάτου απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τον περασμένο μήνα της 16αχρονης στο Ρέθυμνο.

Για την τραγωδία με θύμα την ανήλικη, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βαρος ενός 17αχρονου και ενός 23αχρονου για βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις ) και έκθεση η οποία προκάλεσε το θάνατο της 16αχρονης. Η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλικου για τους γονείς του 17αχρονου. Επιπλέον σε βάρος των ιδιοκτητών τριων καταστημάτων που είχαν επισκεφθεί οι νεαροί με την ανήλικη, εφαρμόσθηκαν οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Το κορίτσι είχε μεταφερθεί, με έντονα συμπτώματα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στις 4.30 τα ξημερώματα στις 23 Απριλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθυμνου . Την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο οι δυο νεαροί χωρίς ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία, να ενημερώσουν τους γιατρούς για το τι ειχε προηγηθεί οτι ειχε δηλαδή καταναλώσει υπερβολική ποσοτητα αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Λιγες ώρες μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η 16αχρονη άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας καρδιακής ανακοπής. Από την νεκροψία νεκροτομή που ακολουθησε διαπιστωθηκε οτι η καρδιακή ανακοπή προκλήθηκε λόγω δηλητηρίασης από υπερβολική περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα της.

Από την προανάκριση που διενηργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου προέκυψε οτι ο 17αχρονος και ο 23αχρονος το μοιραίο βράδυ διασκέδαζαν με την ανήλικη σε μπαρ της πόλης του Ρεθύμνου.

Με το αυτοκίνητο του 23χρονου στη συνέχεια την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία του Ρεθύμνου, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα κατανάλωσαν, από κοινού, μία φιάλη ουίσκι) την οποία είχαν προηγουμένως προμηθευτεί οι δύο νεαροί μαζί με αναψυκτικό και ποτήρια.

Εκμεταλλευόμενοι, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση την κατάσταση στην οποία ειχε έρθει η 16αχρονη λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Κατά την προανάκριση οι δυο νεαροί έδειξαν το ακριβές σημείο, στο οποιο είχαν οδηγήσει την ανήλικη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ποτού. Έδειξαν ακόμα τον κάδο απορριμμάτων που είχαν πετάξει την άδεια φιάλη του ποτού, η οποία όμως δεν βρέθηκε λόγω αποκομιδής των απορριμμάτων από συνεργεία του Δήμου.

Η δικογραφία, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Το τραγικό περιστατικό με την 16αχρονη φανερώνει τις επικίνδυνες διαστάσεις που εχει πάρει η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ απο ανηλικους. Το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μεταφέρθηκαν 25 ανήλικοι σε κατάσταση οξείας μέθης.

Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές ώστε να προβούν σε διώξεις ιδιοκτητών καταστημάτων οινοπνευματωδών ποτών. Γιαυτο το λόγο ζητήθηκε η πραγματοποίηση εισαγγελικής έρευνας, για την απόδοση τυχών ευθυνών του ιατρικού προσωπικού, αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία. 

http://www.tanea.gr