Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Φυλάκιση 33 μηνών σε Τζέκο και από 31 μήνες σε Κεντέρη, Θάνου

Φυλάκιση 33 μηνών (και πρόστιμο 5.000 ευρώ) στον Χρήστο Τζέκο και 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου επέβαλε το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο ατύχημα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6-8 μηνών, στον πρώτο αυτόπτη μάρτυρα ποινή 15 μηνών και στον δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα 7 μηνών.


Οι ποινές όλων των ενόχων έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και είναι εξαγοράσιμες, ενώ οι εφέσεις θα πρέπει να ασκηθούν εντός δέκα ημερών, κάτι που αναμένεται να γίνει από όλους.


Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες και στους γιατρούς, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων.


Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας.


Επίσης, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων τόνισαν πως περίμεναν ότι θα είναι καταδικαστική η απόφαση, αλλά θεωρούν ότι οι ποινές είναι αυστηρές.


Τέλος, τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Χρήστος Τζέκος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες περί απαγορευμένων ουσιών.


Η πρόταση του εισαγγελέα για τους ενόχους ήταν: ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών στον Κεντέρη, τεσσάρων (4) ετών στη Θάνου, έξι (6) ετών και πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Τζέκο, δύο (2) ετών στον πρώτο αυτόπτη μάρτυρα, ένα (1) έτος στον δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα, από έναν (1) χρόνο στους γιατρούς του ΚΑΤ πλην ενός, για τον οποίο πρότεινε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών.


Μάλιστα, μόλις ο εισαγγελέας ανακοίνωσε την πρότασή του, προκλήθηκε μικρή ένταση καθώς ο Χρήστος Τζέκος, που τις θεώρησε πολύ αυστηρές, αποχώρησε από την αίθουσα με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν.


Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν τα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τους δύο αθλητές, παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις για τους γιατρούς, ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών για τον προπονητή και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές για τους αυτόπτες.

http://sports.in.gr