Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Έκθεση-σοκ της ΕΥΠ για το γκέτο στο Κέντρο της Αθήνας

Τα κυκλώματα που δρουν στο Κέντρο της Αθήνας με τη διακίνηση μεταναστών αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Κυριακής, η έκθεση περιγράφει:

  • τα δίκτυα παράνομης διακίνησης
  • την επιχείρηση ισχυροποίησης μεταναστευτικών κοινοτήτων
  • την κερδοσκοπία με τις τιμές των ακινήτων, όπου εμπλέκονται Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, οι οποίοι διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική
  • την αξιολόγηση των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην έκθεση της ΕΥΠ τονίζεται ότι η προοπτική ως προς τη ροή μεταναστών στην Ελλάδα είναι δυσοίωνη. Μόνο στο Πακιστάν οι πλημμύρες των τελευταίων μηνών άφησαν πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους άστεγους.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη προτείνουν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι «άτυπες» εναπαπροωθήσεις.


Προτείνεται επίσης η πρόσκληση προς τις τουρκικές αρχές να δημιουργηθούν κοινές επιχειρησιακές μονάδες με στόχο τον εντοπισμό και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων.


«Το θέμα πρόβλημα αξιολογείται ως εθνικό, κρίσιμης σημασίας, εντούτοις εκτιμάται ότι δεν έχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες και δράσεις στο 100% των δυνατοτήτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πρωτίστως σε εθνικό και δευτερευόντως σε ευρωπαϊκό-διεθνές επίπεδο.


» [...] Τα εγκλήματα θα γίνονται όλο και πιο βίαια και η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας ολοένα και πιο ακραία.»

http://news.in.gr