Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στο εδώλιο 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για μη καταβολή εισφορών

Στο εδώλιο θα κάτσουν, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι ιδιοκτήτες 1.485 μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Μόνο στην Κρήτη υπάρχουν 159 ξενοδοχειακές μονάδες με μέση δυναμικότητα 7 δωμάτια, που κινδυνεύουν εξ αυτού του λόγου να βάλουν λουκέτο.

Σύμφωνα με το ΞΕΕ, εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.


Όπως αναφέρει το ΞΕΕ, το Νοέμβριο του 2010 ο κ. Κουτρουμάνης, σε συνάντησή του με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ίσης μεταχείρισης των ξενοδόχων δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων με τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων που εξαιρούνται από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, και μάλιστα είχε υποσχεθεί την κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης που θα επέλυε το πρόβλημα.


Αντιδράσεις για την περικοπή κονδυλίων του ΕΟΤ
Ταυτόχρονα το ΞΕΕ αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή των κονδυλίων του ΕΟΤ για τουριστική προβολή.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Τσακίρη το συγκεκριμένο γεγονός επαναφέρει στο προσκήνιο τον εφιάλτη της αρνητικής προβολής της χώρας από τα διεθνή δίκτυα, καθόσον: «για μια ακόμη φορά θα εμφανιστούμε αφερέγγυοι απέναντι στα διεθνή ΜΜΕ, μη αποπληρώνοντας τα υπόλοιπα των 45 εκατ. ευρώ από τα 125 εκατ. ευρώ που είχαμε συσσωρεύσει ως οφειλές από την περίοδο 2007 και εντεύθεν».

skai.gr