Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σαραντάρηδες ψάχνουν τον έρωτα στο ίντερνετ

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι οι   ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται περισσότερο από μεσόκοπους για να βρουν το ταίρι τους παρά από τους νέους.
Περισσότερο από το ένα τρίτο των  ερωτηθέντων ηλικίας 40 ως 69 ετών έχει βρει το σύντροφό του …ηλεκτρονικά! Και σχεδόν ο ένας στους τρεις χρήστες του Internet παραδέχεται ότι κάποια στιγμή στη ζωή του έχει επισκεφθεί ιστοσελίδες με ηλεκτρονικά "προξενιά".
Την έρευνα διεξήγαγε το  Oxford Internet Institute σε 12.000 ζευγάρια από 18 χώρες και αφορά την περίοδο 1997-2009. Όλα τα ζευγάρια είχαν τακτική πρόσβαση στο Internet. Με βάση τα ενδιαφέροντα ευρήματά της, το 1997 μόνο το 6% των ζευγαριών είχε επισκεφθεί τέτοιες σελίδες, αλλά το 2009 το ποσοστό αυξήθηκε στο 30%.
Η μελέτη αναδεικνύει επίσης την ολοένα αυξανόμενη επιρροή των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Η έρευνα καταρρίπτει επίσης το μύθο ότι οι οnline γνωριμίες απευθύνονται κυρίως στους νεώτερους, καθώς μόνο το 23% εκείνων που βρίσκονται στην ηλικία 18-40 αναφέρει ότι ξεκίνησε τη σχέση του μέσα από το Internet.
Ο δρ Μπάρνι Χόγκαν δήλωσε στην Ντέιλι Μέιλ  "Κάποτε ήταν καινοτομία το να βρεις το σύντροφό σου online, αλλά η έρευνα αυτή δείχνει ότι έχει γίνει ένας πολύ συνηθισμένος – αν όχι κυρίαρχος – τρόπος για να βρίσκεις νέους συντρόφους, ειδικά εάν είσαι μεταξύ 40 και 70 ετών".

news247.gr