Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πανικός στο Μιλάνο, αστυνομικός πυροβολεί άνδρα που εισέβαλε στο αεροδρόμιο

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο Μαλπένσα της Λομβαρδίας. Άνδρας τυνησιακής καταγωγής έπεσε με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο επάνω στη θύρα εισόδου του τέρμιναλ 1. Βγήκε κρατώντας μαχαίρι και αστυνομικός τον σταμάτησε πυροβολώντας τον στο πόδι στο χώρο ελέγχου εισιτηρίων. Εκκενώθηκε ο τερματικός σταθμός, διακόπηκαν προσωρινά οι πτήσεις.

«Ένας Τυνήσιος που βρισκόταν σ' ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την προηγουμένη, μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, επιχείρησε να παραβιάσει τη θύρα εισόδου του τέρμιναλ» δήλωσε πηγή της ασφάλειας του αεροδρομίου.

«Καθώς το αυτοκίνητο σταμάτησε με την πρόσκρουση, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα κρατώντας ένα μαχαίρι και απείλησε έναν αστυνομικό. Ο τελευταίος επιχείρησε να τον ηρεμήσει και να τον συνοδεύσει έξω, όμως ο άνδρας προσπάθησε να τον χτυπήσει με το μαχαίρι» δήλωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τότε τον επιτιθέμενο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.


Η σύζυγος και τα παιδιά του δράστη ανακρίνονται από την αστυνομία.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, διεξάγεται έρευνα για να προσδιοριστεί εάν ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή αν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Newsroom ΔΟΛ