Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λιποθύμησε ο εκπρόσωπος των μεταναστών

Τις αισθήσεις του έχασε σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος των μεταναστών του Μεγάρου Υπατία, ο οποίος ένιωσε φανερά αδυναμία αφού διανύει την 25η ημέρα απεργίας πείνας...

"Ο θάνατος δεν μας φοβίζει. Θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι πεθάναμε έχοντας παλέψει"., είπε κάνοντας μια παύση πριν ψιθυρίσει "δεν μπορώ άλλο", πέφτοντας λιπόθυμος.
Σημειώνεται ότι τρεις από τους μετανάστες απεργούς πείνας που βρίσκονται στο Μέγαρο Υπατία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χαρακτηριστικά αφυδάτωσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, όπως ανέφεραν οι εθελοντές γιατροί που έχουν αναλάβει την παρακολούθησή τους, οι τρεις άντρες µεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκοµείο της Νίκαιας µε σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές, αφυδάτωση και αδυναµία λήψης υγρών από το στόµα.
Τους χορηγήθηκαν υγρά ενδοφλεβίως και αναµένεται να παραµείνουν στο νοσοκοµείο για τρεις ηµέρες. 
Ο αριθµός των µεταναστών που έχουν αναστείλει ή διακόψει την απεργία πείνας ανέβηκε στους δέκα, ενώ οι 227 απέχουν από το φαγητό για 25η μέρα, την Παρασκευή.
«Αρκετοί βρίσκονται σε οριακό σηµείο. Είναι πολύ εξασθενηµένοι και περιµένουµε ότι σύντοµα θα χρειαστούν νοσηλεία», δήλωσε ο γιατρός Θανάσης Καραµπέλης, σύµβουλος της ιατρικής οµάδας υποστήριξης που βρίσκεται εθελοντικά στο Μέγαρο της Πατησίων.
Οι απεργοί έχουν απευθύνει κάλεσµα για συγκέντρωση στις 18:00 απόψε στην Πλατεία Μουσείου και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Την Πέμπτη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβάθµιων Σωµατείων της Α∆Ε∆Υ και της ΟΤΟΕ που συµπαραστέκονται στους απεργούς πείνας πραγµατοποίησαν συγκέντρωση διαµαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

news247.gr