Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Βαφτίζουν τα παιδιά τους "Facebook"

Σχήμα οξύμωρο ; Την ώρα που οι  γονείς των μικρών Αμερικανών ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους όταν αυτά διαθέτουν προφίλ στο Facebook, σε μια άλλη χώρα  που συγκλονίστηκε τις τελευταίες 18 ημέρες, στην Αίγυπτο κάποιοι γονείς  ονόμασαν Facebook τα παιδιά τους ως ανάμνηση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν μέχρι την παραίτηση Μουμπάρακ !Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Al-Ahram, μια από τις πιο δημοφιλής εφημερίδες της Αιγύπτου, τουλάχιστον 20 οικογένειες αποφάσισαν να δώσουν το όνομα Facebook στις πρωτότοκες κόρες τους ως φόρο τιμής για τον ρόλο του κοινωνικού δικτύου στις διαμαρτυρίες την πλατείας Ταχρίρ.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Τζαμάλ Ιμπραίμ που μετά τη γέννηση της κόρης του γιόρτασε με συγγενείς και φίλους το όνομα της.
"Η Facebook έλαβε πολλά δώρα. Ο λαός της Αιγύπτου ευγνωμονεί το Facebook για τη βοήθεια του" αναφέρει ένας νεαρός Αιγύπτιος.
Διάφοροι αναλυτές τονίζουν ότι το Facebook είναι η «ομπρέλα» της επανάστασης στην Αίγυπτο. Αυτό φαίνεται στην επιλογή των γονιών να ονομάσουν τα παιδιά τους με το όνομα αυτό. Αν και πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και το YouTube, το Twitter και το Google ωστόσο το facebook είναι αυτό που έδωσε το μήνυμα ελπίδας στην νεολαία.
Άλλωστε και ο δρόμοι στο Κάιρο "Σε ευχαριστώ Facebook" αναφέρουν …

news247.gr