Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κροίσος με εννιά γράμματα... M O Y M Π Α Ρ Α Κ !

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο δεν είναι ο Μπιλ Γκέιτς ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ όπως ορθά θα νομίζετε αλλά ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιουσία του αγγίζει τα 70 δις δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων φυλάσσει καλά σε Ελβετικές τράπεζες ή έχει επενδύσει σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο.
Ο Μπιλ Γκέιτς τρώει τη σκόνη του Μουμπάρακ ο οποίος με περιουσία 53 δις δολαρίων είναι ο πιο πλούσιος Αμερικανός.
Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του κατάφεραν συσσωρεύσουν πλούτο μέσα από τις κυβερνητικές συμβάσεις και μια σειρά από επιχειρηματικές συνεργασίες με ξένους, όπως δήλωσε στο ABC ο Christopher Davidson, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης για τη Μέση Ανατολή στο Πανεπιστήμιο Durham της Αγγλίας.
H Αιγυπτιακή νομοθεσία προβλέπει ότι οι αλλοδαποί οφείλουν να δώσουν στον ημεδαπό επιχειρηματικό τους συνεταίρο το 51 τοις εκατό των μετοχών που σχετίζεται με τις εγχώριες δραστηριότητές τους.
Παράλληλα, ο Αιγυπτιακός Τύπος ανέφερε ότι οι αρχές ερευνούσαν τον μυστικό πλούτο δύο συμμάχων του Μουμπάρακ του Άχμετ Εζ (3 δις δολάρια) και στον πρώην υπουργό εσωτερικών Χαμπίπ Ιμπραήμ Ελ Αντί.

news247.gr