Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Nέο χαράτσι στα διόδια ; Απολύσεις στην Ολύμπια οδό.

Έως και 50% πάνω προβλέπεται να αυξηθούν μέσα στο  επόμενο τετράμηνο τα διόδια στους  εθνικούς αυτοκινητόδρομους εφόσον, οι κοινοπραξίες τηρήσουν το γράμμα των  συμβάσεων που υπογράφτηκαν το 2007! Την ίδια ώρα, η κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού απειλεί ή προειδοποιεί, με διακοπή του έργου μέχρι τον Μάιο και την απόλυση 2.800 εργαζομένων, ενώ μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η απόλυση άλλων 55 εργαζομένων στην εταιρεία Vinci, που συμμετέχει στα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Παστρών - Κορίνθου - Πύργου - Τσακώνας, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων στη Vinci, "Η Γαλαρία".
Όπως επισημαίνει στο www.thebest.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Θεόδωρος Τσελεπής, σε συνάντηση εργαζομένων με τη Διοίκηση της Vinci, ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι μέσα στον Μάρτιο θα ακολουθήσουν ακόμα 55 απολύσεις, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις της κοινοπραξίας ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπής των εργασιών σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, μέχρι τον Μάιο και απόλυση των 2.800 εργαζομένων σε όλο το μήκος του έργου!

"Είτε απειλει η κοινοπραξία είτε όχι, οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν. Εάν σταματήσει το έργο θα απολυθούμε και η όποια συνέχεια δοθεί, θα σημάνει για τους εργαζόμενους, εργασία είτε με ατομικές συμβάσεις, είτε εμπλοκή υπεργολάβων", ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν απολύσεις εργαζομένων και από άλλες εταιρείες που συμμμετέχουν στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.


Στη 1 σήμερα το μεσημέρι υπάρχει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, για το ποσοστό των απολύσεων από τη Vinci, τον Δεκέμβριο, ενώ στις 7 μ.μ. το Σωματείο Γαλαρία θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου.


thebest.gr