Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εκπληξη της Εθνικής Τράπεζας για την άρνηση της Alpha

Την έκπληξή της για την απόρριψη της πρότασης συγχώνευσης εξέφρασε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί.

Σε δηλώσεις τους οι επικεφαλής της Εθνικής τόνισαν τον φιλικό χαρακτήρα της πρότασης,ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Απ. Ταμβακάκης, εξέφρασε την εκτίμηση πως η "αγορά θεωρεί θετική την πρόταση" παρά την απόρριψή της από τη διοίκηση της Alpha Bank.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της "Alpha Bank", Γιάννης Κωστόπουλος, με επιστολή τους προς τους εργαζομένου, υπεραμύνεται της επιλογής του σχετικά με την πρόταση συγχώνευσης που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα. Υποστηρίζει δε ότι η διοίκηση της "Alpha Bank", "ως ώφειλε, εξέτασε ενδελεχώς την εν λόγω πρόταση και την 18 Φεβρουαρίου 2011, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την απέρριψε", ενώ σημειώνει ότι η απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ. με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τραπέζας και ότι "συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι".
Στο μεταξύ, η μετοχή της Alpha έχει "σπάσει" από το πρωί το φράγμα των 5 ευρώ και λίγο μετά τη 1 μ.μ. διαπραγματεύονταν στα 5,36 ευρώ (+11,9% σε σύγκριση με την τιμή της Παρασκευής) με 7,5 εκατ. μετοχές να αλλάζουν χέρια. Ενίσχυση της τάξης του 2,77% παρουσιάζει και η μετοχή της Εθνικής, που έχει φτάσει τα 7,78 ευρώ με περισσότερα από 5,1 εκατ. μετοχές να έχουν αλλάξει χέρια.
  
enet.gr